Arbore - Centru de Permacultura si Educatie Libera

Status: Fundraising

"Reconecteaza-te cu pamantul pentru ca doar solul ne poate elibera" Arbore - Centru de Permacultura si Educatie Libera le va permite familiilor sa descopere sensul relatiei cu natura, reconectarea cu solul, cu traditiile si cu educatia prin experimentare. Vor lua contact cu stiinte experimentale, instrumente agricole, agricultura experimentala, educatie experimentala, inteligenta corporala, etc toate sub deviza „Atinge si lasa-te inspirat”. Va include o Alee Senzoriala. Vor afla despre independenta agricola prin seminte si principiile de permacultura, de crestere a plantelor perene, fara chimicale. Va fi un spatiu interactiv al avangardei traditional culturale, tehnice si artistice cu publicul si copiii (“Gandeste si Inspirate-te – Experimenteaza. Extrage experiente”). Aici va putea functiona lunar KIDx (TEDx pentru copii) ca fenomen social de dialog liber al copiilor cu publicul pe teme naturale. La KIDx copiii vor dezbate cu publicul ce cred ei despre lume si ce vor ei sa traiasca. Este sansa lor ca ei sa invete sa aiba incredere ca traim intr-un univers deschis si liber, unde pot experimenta, iar adultii sa le fie doar facilitatori. Aici copiii vor putea sa-si testeze liber inteligenta accesand gratuit www.mintistralucite.ro pentru a se auto-descoperi si a primi materiale de informare cu privire la propria inteligenta. Aici vom intalni si “Claca”, locul unde parintii vor putea sa intre in contact cu valorile autohtone: va fi un spatiu interactiv, de studiu si de contact al adultilor si copiilor pe inventica de la sat si pe descoperirea valorilor romanesti traditionale.

0% Complete
Suma:

0 RON

Galantomi:

1

Donatii:

0

Target:

150,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

 Arbore - Centru de Permacultura si Educatie Libera - Open Education House este casa unde copiii si familiile lor vor experimenta liber invatarea si vor descoperi permacultura si gradina padure pentru armonie, pentru a creste plante perene, pentru autosustenabilitate si o relatie sanatoasa cu natura. Open Education House este casa in care toti copiii din tara vor putea sa experimenteze si sa inteleaga singuri printr-o serie de instalatii si materiale inovative multidisciplinare, prin cunoastere directa, multi-senzoriala si interdisciplinara rostul relatiei cu pamantul, cu plantele, rostul scolii, al educatiei si al materiilor si astfel sa-si descopere potentialul si interesele.
Copiii vor testa, vor atinge, vor interactiona si vor alege ce vor sa experimenteze pentru ei insisi. Copiii sunt primii beneficiari ai scolilor insa nu sunt niciodata intrebati ce si-ar dori sa invete si astfel, sa devina autonomi, lideri pe propria lor educatie.